Lohiwokki

Ainekset

Lohiwokkiin tarvitaan paketti lohi- tai kirjolohisuikaleita, paketti Thai-kasviksia (valmiiksi pilkottuna paprika, porkkana, punasipuli, paksoi ja sokeriherne), inkivääriä, punasipuli, valkosipuli, chili, parsakaalia, pinaattia, basilikaa, sitruuna, oliiviöljyä, balsamicokastiketta, soijakastiketta ja nuudeleita.

Valmistelut

Ennen wokkaamista inkivääri kuoritaan ja raastetaan. Valkosipuli ja sipuli kuoritaan ja pilkotaan. Chili pilkotaan siemenineen. Kaikki edellämainitut laitetaan samaan kulhoon odottelemaan.

Parsakaali leikataan sopiviksi suupaloiksi. Palat laitetaan kiehuvaan veteen noin viideksi minuutiksi kypsymään. Keittämisen jälkeen ne siivilöidään kuiviksi ja laitetaan kulhoon odottamaan.

Sitruuna leikataan valmiiksi siivuiksi odottamaan. Siemenet otetaan pois.

Wokkaaminen

Oliiviöljyä laiteaan runsaasti pannun pohjalle. Oleellisinta on, että wokkipannu on todella kuuma. Itse käytän induktioliettä, joka on aivan täysillä.

Ensimmäisenä laitetaan lohisuikaleet pannuun. Koska pannu on todella kuuma, on tärkeää käännellä sen sisältöä reippaasti aivan jatkuvasti – muuten palaa pohjaan. Noin minuutin päästä lisätään chili, sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Seuraavaksi sekaan lisätään Thai-kasvikset. Tässä vaiheessa roiskitaan myös oliiviöljyä hieman lisää pannun sisällön päälle.

Seuraavaksi lisätään parsakaali ja jatketaan pannun sisällön kääntelemistä.

Hetken pyörittelyn jälkeen laitetaan wokkiin hieman (n. 1 ruokalusikallinen) balsamicokastiketta. Muutaman pyörittelyn jälkeen lisätään reippaasti soijakastiketta. Hetken kääntelyn ja kiehumisen jälkeen lasketaan pannun lämpöä induktioliedessä alle puoleen maksimista siten, että sisältöä ei tarvitse jatkuvasti käännellä.

Tässä välissä on hyvä hetki valmistaa nuudelit. Nuudelit lisätään kiehuvaan veteen. Niitä keitellään muutama minuutti, jonka jälkeen ne siivilöidään odottamaan.

Wokkipannun lämpö pudotellaan aivan minimiin, Pinaatin ja basilikan lehdet sekä sitruunan palaset käännellään wokin sekaan.

Lopuksi lisätään ja sekoitellaan nuudelit wokkiin. Induktioliesi sammutetaan. Herkullinen raikas lohiwokki on valmis!

Visits: 84