Spagettia Lallan tapaan

Tämä on se alkuperäinen kuuluisa Lallan spagetti, jota on meillä nautittu 60-luvulta saakka kotona ja veneessä. Tähän yksinkertaiseen ja helppoon ruokaan ovat monet vieraat hullaantuneet.

Ainekset

Lallan spagettin tarvitaan paketti naudan jauhelihaa, spagettia, 2 purkkia tomaattimurskaa, kermajuustoa, punasipuli, valkosipuli, oliiviöljyä ja pippuria.

Valmistelut

Valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan tai käytetään puserrinta. Punasipuli kuoritaan ja pilkotaan. Ne laitetaan samaan astiaan odottamaan.

Kermajuusto raastetaan astiaan valmiiksi. Sitä tarvitaan paljon spagettin päälle pannuun ja lisättäväksi haluttu määrä annoksiin. Myös santsikierrosten tarpeisiin on hyvä varautua.

Valmistus

Pannua aletaan kuumentaa ja pohja peitetään reilusti oliiviöljyllä. Jauheliha lisäillään paloina pannulle. Induktioliesi saa olla täysillä.

Heti perään laitetaan punasipulit ja valkosipulit pannulle. Lastalla käännellään sisältöä reippaasti ja samalla pilkotaan jauhelihaa pienemmiksi paloiksi.

Kun jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut, sekoitetaan mukaan tomaattimurska. Induktiolieden tehoa pudotetaan noin puoleen siten, että seos alkaa hetken päästä kiehua lievästi ellei sitä sekoiteta. Mukaan laitetaan pippuriseosta.

Pasta laitetaan kattilaan kiehuvaan veteen ja kypsennetään. Kypsyyden astetta on helponta valvoa maistamalla koepaloja. Kun pasta on kypsää, se siivilöidään valmiiksi odottamaan hetkeksi.

Induktioliesi laitetaan aivan minimiin. Pasta lisäillään pannuun vähitellen sekoitellen sekaan.

Liesi sammutetaan. Spagetin päälle ripotellaan reilusti kermajuustoa sulamaan. Annoksen päälle voi vielä laittaa lisää kermajuustoa maun mukaan.

Valmis!

Hits: 56